Onderhoud van podotherapeutische zolen
Wanneer u voor het eerst podotherapeutische zolen gaat dragen, zal dat even wennen zijn. Hieronder een aantal tips voor het gebruik en onderhoud van de zolen.
- Zorg dat de zolen altijd vlak in de schoenen liggen. Verwijder binnenzolen uit de schoenen voordat u de podotherapeutische zolen in de schoenen legt.
- In Principe mag u de hele dag op de zolen lopen. Echter, ter voorkoming van druk- en/of spierpijn is het verstandig om het in begin de zolen enkele uren per dag te dragen en het gebruik rustig op te bouwen. Forceer nooit!
- Na ongeveer twee weken moet u de zolen de hele dag zonder problemen kunnen dragen.
- Wanneer u ’s avonds de schoenen uittrekt, neem dan de zolen uit de schoenen. Inlegzolen en schoenen kunnen dan ventileren.
- Leg zolen die vochtig zijn geworden nooit op de verwarming of in de volle zon. Laat ze langzaam drogen.
- Als de inlegzolen kraken tijdens het lopen, strooi dan wat talkpoeder in de schoenen onder de inlegzolen.
- Ter bescherming van de inlegzolen en voor opvang van transpiratie kunt een katoenen voetenkousje om de zolen heen spannen met de naad naar de onderzijde.
- Zolen met een leren afdeklaag mogen ingevet worden met kleurloos schoen- of ledervet om het leer in goede conditie te behouden.
- Alle zolen kunt u met een vochtige doek afnemen.
- Als u nieuwe schoenen koopt, pas dan altijd met de inlegzolen.
- De inlegzolen gaan gemiddeld anderhalf jaar mee. Een jaarlijkse controle is raadzaam, om recidiverende klachten voor te zijn.
Let op:
Wanneer u gecertificeerde werkschoenen draagt, vervalt de certificering op het moment dat de inlegzolen erin gelegd worden en gedragen worden. Er zijn mogelijkheden voor aangepast werkschoeisel.