Nicole Couteaux

Podotherapeut

Van jongs af aan ben ik – Nicole Couteaux – al fanatiek bezig met sport. Naarmate ik ouder werd kwam daar de interesse voor het menselijk lichaam bij, en die twee samen hebben mij eerst tot podotherapeut en vervolgens tot sportpodotherapeut gemotiveerd.

Na een aantal jaar ervaring in het werkveld op te hebben gedaan ben ik in 2015 mijn eigen praktijk Podotherapie Couteaux in Waalre gestart. Naast de locatie in Waalre heb ik met Podotherapie Couteaux vervolgens een jaar lang mogen werken bij een sportmedisch centrum in Amersfoort. Hier heb ik veel kennis en ervaring op gedaan, maar vanwege de afstand heb ik dit helaas moeten stoppen.

Sinds 2020 houd ik me ook bezig met echografie voor de voet en enkel. Door middel van echografie is het mogelijk om structuren die onder de huid liggen in beeld te brengen. Erg interessant en een toegevoegde waarde bij het stellen van diagnoses.

In 2017 heb ik een tweede locatie geopend in Eindhoven bij het Medisch Centrum Aalsterweg. En in 2021 heb ik samen met mijn zus Imke een derde locatie in Geldrop bij Laan 7 geopend. 

Opleidingen: 

  • HBO Podotherapie
  • HBO Sportpodotherapie
  • Medical Taping
  • Manuele therapie onderste extremiteit, volgens School voor Manuele Therapie Nederland 
  • Echografie voet en enkel
Nicole Couteaux van Podotherapie Couteaux

Imke Couteaux

Podotherapeut

Na de middelbare school heb ik mijn passie voor sport kunnen toepassen tijdens de opleiding Sport en Bewegen. Daarna heb ik de stap gemaakt naar de opleiding podotherapie. De passie die ik heb voor sport in combinatie met het vak podotherapie maken dat ik in 2020 de opleiding tot sportpodotherapeut heb afgerond.

Na vijf jaar werkervaring te hebben opgedaan ben ik in 2021 gestart bij podotherapie Couteaux waar ik mijn eigen locatie in Geldrop heb geopend. De praktijk in Geldrop is gevestigd in het gebouw van Laan 7.

Met mijn enthousiasme, interesse voor sport, kennis en ervaring die ik heb opgedaan ga ik graag elke uitdaging aan om samen tot het beste resultaat te komen.

Opleidingen: 

  • HBO Podotherapie
  • HBO Sportpodotherapie
Imke Couteaux van Podotherapie Couteaux

Pijnvrij willen lopen of sporten?

Plan een afspraak in

Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. Een voetprobleem kan daardoor naast klachten aan de voeten ook andere lichamelijke klachten veroorzaken, bijvoorbeeld aan enkels, knieën, heupen en rug.

Wij zijn specialist op het gebied van de voet en behandelen personen met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten.

Diensten

Gebied van expertise

Therapeutische zolen

Podotherapeutische zolen

De zolen corrigeren, compenseren of ondersteunen de voeten om u beter en prettiger te laten lopen. Dit heeft ook effect op knieën, heupen en/of rug.

Sportpodotherapie om van uw klachten af te komen

Sport podotherapie


De voeten worden tijdens het sporten veel zwaarder belast dan tijdens uw dagelijkse activiteiten. Mijn behandelingen kunnen uw klachten verminderen of oplossen.

Kinder podotherapie

Kinder podotherapie


Een kindervoet maakt een zeer snelle ontwikkeling door. Het is daarom verstandig om kinderen met voetklachten of motorische problemen te laten behandelen door een podotherapeut.

Wat klanten zeggen

Ervaringen

Plan een eerste vraaggesprek in

Onze praktijk is voorzien
van de modernste apparatuur