Drukmeting

Tijdens het onderzoek wordt er een statische en een dynamische meting gedaan, hiervoor maakt Podotherapie Couteaux gebruik van de RS-scan. De RS-scan is een geavanceerd drukplaatsysteem waarmee uw manier van staan en lopen gemeten en geanalyseerd wordt.

Digitale voetscan bij Podotherapie Couteaux

3D-scan

Voor het aanmeten van podotherapeutische zolen maakt Podotherapie Couteaux gebruik van een 3D-scan. Door middel van de 3D-scan wordt er een driedimensionaal beeld van de voet gemaakt. Op basis van deze scan kunnen zolen exact op de voet gemaakt worden. Dit gebeurt via een zogenaamd CAD/CAM systeem, hierbij worden de zolen digitaal vormgegeven en vervolgens uitgefreesd precies conform het ontwerp.

Schuimafdruk

Een andere manier van zolen maken is door middel van een schuimafdruk. Eerst wordt er in het schuim een afdruk van de voet gemaakt, vervolgens wordt die schuimafdruk met de 3D-scan gescand. Door de voet eerst in het schuim af te drukken en niet direct met de 3D-scan te scannen, zorgt dit voor een zool met een optimaal contact met de voet. Dit is bij specifieke blessures en bij bepaalde sporten gewenst.