Voet- en voet gerelateerde klachten verhelpen met zolen

Door middel van podotherapeutische zolen kunnen uw klachten aan de voet, knie, heup en rug verholpen worden. De klachten kunnen ontstaan door het niet goed functioneren van de voeten. De zolen corrigeren, compenseren of ondersteunen uw voeten om u beter en prettiger te laten bewegen.

Het aanmeten en vervaardigen van zolen

Wanneer er besloten is om zolen te maken wordt er door middel van de 3D-scan een driedimensionaal beeld van de voet gemaakt. Dankzij deze techniek worden de zolen specifiek voor uw voeten gemaakt. Dit gebeurt via een zogenaamd CAD/CAM systeem, hierbij worden de zolen digitaal vormgegeven en vervolgens uitgefreesd precies conform het ontwerp.

De zolen kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt gaan worden. Het is van belang dat de materiaalkeuze, de hardheid en de dikte van de zolen hier dan ook goed bij passen. Aan de hand van uw wensen en doelen kan een zool op veel manieren gevormd worden.

Podotherapeutische zolen Podotherapie Couteaux

Schuimafdruk

Een andere manier van zolen maken is door middel van een schuimafdruk. Eerst wordt er in het schuim een afdruk van de voet gemaakt, vervolgens wordt die schuimafdruk met de 3D-scan gescand. Door de voet eerst in het schuim af te drukken en niet direct met de 3D-scan te scannen, zorgt dit voor een zool met een optimaal contact met de voet. Dit is bij specifieke blessures en bij bepaalde sporten gewenst.

Voor sporters worden sportzolen gemaakt, kijk daarvoor bij sportpodotherapie.