Aan de hand van het onderzoek wordt de behandelmethode bepaald. Onderstaand verschillende behandelmethodes bij Podotherapie Couteaux.

Podotherapeutische zolen

Door middel van podotherapeutische zolen kunnen uw klachten aan de voet, knie, heup en rug verholpen worden. De klachten kunnen ontstaan door het niet goed functioneren van de voeten. De zolen corrigeren, compenseren of ondersteunen uw voeten om u beter en prettiger te laten bewegen.

Podotherapeutische sportzolen

Tijdens het sporten worden andere zolen geadviseerd dan tijdens het gewone, dagelijkse bewegen. Sportzolen bestaan uit ander materiaal dan normale podotherapeutische zolen. Over het algemeen zijn dit soort zolen meer dempend en bieden meer grip tijdens een sportactiviteit. Zo ondersteunen ze de voeten tijdens intensieve en dynamische bewegingen. Het goed functioneren van de voeten tijdens sporten is essentieel om blessurevrij te kunnen bewegen.

Siliconen orthese (teenstukje)

Een siliconen orthese is een hulpmiddel wat invloed heeft op de stand van de tenen. Het kan een afwijkende teenstand corrigeren zodat drukplekken tussen of op de tenen ontlast worden. Ook in combinatie met schoenen kan een orthese een oplossing zijn voor drukplekken. Een siliconen orthese wordt altijd direct op de voet op maat gemaakt. Er zijn verschillende hardheden siliconen mogelijk, de materiaalkeuze daarin hangt af van de van de plaats en de functie van de orthese.

Vilttherapie

Vilttherapie is een tijdelijke therapie, het zorgt voor directe ontlasting van een pijnlijke plaats. Denk hierbij aan drukplekken, wondjes of blaren. Doordat het vilt een druk verdelend materiaal is wordt de pijnlijke plek acuut drukvrij gelegd. Het vilt is in verschillende diktes bruikbaar, met een anti-allergene plak laag aan de onderkant. Door deze plak laag kan het vilt ook als tijdelijke therapie in schoenen geplakt worden om zo drukplekken en blaren te voorkomen.

Medical taping

Bij medical taping wordt gebruik gemaakt van Cure tape. Cure taping is een methode die zijn oorsprong vindt in Japen en Korea. Het is een elastische katoenen met een acryl lijmlaag. Doordat de tape dezelfde eigenschappen heeft als de huid, op gebied van elasticiteit en dikte, past de tape zich goed aan bij iedere natuurlijke beweging. Wanneer de tape aangebracht wordt zorgt de tape onmiddellijk voor drukvermindering, verbetering van bloedcirculatie en lymfeafvoer. Hierdoor vermindert de pijn direct en wordt het herstel bevorderd. Cure tape wordt bij ontzettend veel blessures en nazorg gebruikt. Ga nooit zelf aan de slag met taping want het zou weleens een averechts effect kunnen hebben.

Schoenadvies

Het is belangrijk dat u op de juiste schoenen loopt. Soms kunnen de schoenen die gedragen worden de veroorzaker van de klachten of blessure zijn, zonder dat het direct opgemerkt wordt. Iedere voet en iedere activiteit vraagt om een bijpassende schoen. Podotherapie Couteaux helpt u graag bij de keuze van de juiste schoen.