Zwaardere belasting voeten

De voeten worden tijdens het sporten veel zwaarder belast dan tijdens uw dagelijkse activiteiten. Het lichaam is een bewegingsketen waarvan de voeten een concreet onderdeel zijn. Belangrijk is dan ook, voor zowel het plezier als de prestatie tijdens het sporten, dat uw voeten en uw bewegingsapparaat optimaal kunnen functioneren en niet voor structurele problemen gaan zorgen.

Wanneer er namelijk een standsafwijking en/of blokkade aanwezig is het mogelijk dat ook bovenliggende extremiteiten zoals knie, heup en rug ook verkeerd belast worden.

Sportpodotherapie bij Podotherapie Couteaux

Wat doet een sportpodotherapeut?

Een sportpodotherapeut behandelt sporters van elk niveau. Dit kan preventief zijn om sportblessure te voorkomen of om bij te dragen aan het herstel van een sportblessure. Veel sporters krijgen vroeg of laat met een sportblessure of met (overbelasting)klachten aan de voeten of benen te maken. Belangrijk is om de oorzaak van de blessure te achterhalen.

Een sportpodotherapeut kent de dynamica en biomechanica bij een sporter en heeft de kennis wat betreft schoeisel, ondergrond, trainingsprogramma’s en eventuele attributen bij verschillende sporten.

Een sportpodotherapeut is inhoudelijk vooral gericht op het functioneel toepassen van (sport)podotherapeutische methoden en technieken bij sport gerelateerde problematiek. Daarnaast wordt er een doeltreffende analyse gemaakt van de sporter en wordt de juiste therapie aan de conclusies van het sportmedisch onderzoek gekoppeld.

Sportzolen

Sportzolen bestaan uit ander materiaal dan normale podotherapeutische zolen. Over het algemeen zijn dit soort zolen meer dempend en bieden meer grip tijdens een sportactiviteit.

Belangrijk is dat de sportzool ook passend is in de sportschoen: een voetbalschoen vraagt om een ander soort zool dan een tennisschoen. Afhankelijk van de sport en uw wensen kan een sportzool op veel verschillende manieren en met verschillende materialen gemaakt worden.